Concert Jagthuis 8 november 2015 15:30 uur

“Van Barok tot Folklore”

een muzikale vogelvlucht door West- en Oost-Europa.

Na de vele enthousiaste reacties van vorig jaar komen Peter de Cocq en zijn muziekvrienden in de A-serie concerten van het Jagthuis opnieuw met een afwisselend programma met muziek uit de barokperiode en de romantische 19e eeuw met ook een vleugje 20e eeuw.

Onder andere wordt het beroemde concert voor hobo, viool, strijkers en basso continuo van J.S. Bach uitgevoerd en Vivaldi’s vrolijke concert “Il Gardellino” (de Goudvink) voor dwarsfluit, strijkers en basso continuo, waarin je de goudvink bijna kunt horen zingen.

Om de afwisseling compleet te maken, strijkt deze muzikale vogelvlucht ook neer bij het 4-koppige Russische ensemble “Musica Nostalgia”, dat Russische klassieke en licht klassieke folkloristische muziek vertolkt ‘uit lang vervlogen tijden’, waarin de heimwee van de componist naar het verleden de overhand krijgt. Zij gaan bijna allemaal over de liefde, soms vrolijk maar meestal melancholiek. De leden van ” Musica Nostalgia” zijn alle excellente musici, opgegroeid in de traditie van de Russische en Oekraïense muziek.

Uitgevoerd worden een aantal liederen en balladen van onder andere Iosif Tamarin, Georgij Stroeve en Sviridov, naar de verhalen en op het gedicht van de bekende Russische schrijvers Poesjkin en Alexander Stroeve. En verder “Uz wetsjer” (Het is al avond) en “Mijn aardige vriendje”, beiden uit Tchaikovsky’s opera “de Schoppenvrouw” en de Russische romance “Trojka, snjeg poesjisti” (oftewel: “winterse nacht”). Muziek, waaruit de mysterieuze Russische ziel spreekt, op de voor deze muziek zo kenmerkende klanken van de domra.

Laat je in deze ‘vogelvlucht’ inspireren en meevoeren op de prachtige muziek van dit zeer afwisselende programma. Tel daarbij de unieke locatie en ambiance van “het Jagthuis” en alles is aanwezig om je een onvergetelijke middag te bezorgen.